Sałatka ziemniaczana z kalmarami

14 listopada 2010,
dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny


Można wykorzystać ziemniaki ugotowane wcześniej lub szybko ugotować na parze (to tylko 15 min ! ).
Znakomitą przyprawą okazał się sumak o kwaśno-cytrynowym smaku.

Bardzo nam smakowało!

Składniki na 2-3 osoby:

10 ziemniaków

2 opakowania (40g) suszonych kalmarów

spora garść listków natki pietruszki

1 łyżka majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

sól, pieprz świeżo mielony

szczypta suszonego czosnku

1 łyżeczka sumaku

Wykonanie:

Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę, delikatnie posoliłam i gotowałam na parze 15 min. Kiedy ostygły, dodałam do nich posiekane kalmary, listki pietruszki, przyprawy oraz jogurt z majonezem, wymieszałam.



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...