Ziemniaki pieczone w oliwie z ziołami

14 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ziemniaki

oliwa

mieszanki ziół

sól

Surowe ziemniaki kroimy w ćwiartki i układamy na blasze. Przed pieczeniem polewamy przygotowaną wcześniej oliwą z ziołami. Ja taką oliwę robię dużo wcześniej i odstawiam żeby przeszła aromatem ziół. Do oliwy wrzucam ulubione zioła – np. bazylię i oregano, ewentualnie inne połączenia jak majeranek czy kminek. Na koniec posypujemy solą i pieczemy do zrumienienia, od czasu do czasu można w trakcie pieczenia lekko skropić oliwą z ziołami.

file1289752798



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....