Cukierki z puree ziemniaczano-marchewkowym

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

250 g mąki

około 1/2  szklanki ciepłej wody

3 ugotowane ziemniaki

Ugotowana marchewka

Zioła

Farsz: wymieszać utłuczone ziemniaki, marchew i zioła. Mąkę przesiać, wlać wodę, wyrobić ciasto i cienko rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć farsz w kilkucentymetrowych odstępach wzdłuż jednej krawędzi. Pokroić na porcje – prostokąt z farszem na środku i zawinąć jak papierek od cukierka. Zagotować wodę, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżką.

file1289713670



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.