Pieczone w całości ziemniaki z dipem jogurtowym

11 listopada 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Wybieramy ziemniaki mniej więcej takiej samej wielkości, gotujemy w skórkach w osolonej wodzie tak żeby były lekko podgotowane, ale jeszcze twarde. Następnie nacinamy od góry krzyżyk, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika.

Jak się podpieką podajemy je z twarożkiem lub dipem. Ja najczęściej robię do nich dip na bazie jogurtu – dodaję wyciśnięty ząbek czosnku, troszkę posiekanego drobno szczypiorku i mieszankę ziół jaką akurat mam pod ręką :)

Można traktować jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa czy ryby.

file1289489922



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...