Kuleczki mięsno warzywne zapiekane w serze na plastrach ziemniaków

11 listopada 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • mięso mielone
  • cebula
  • czerwona papryka
  • cukinia
  • żółty ser
  • duże ziemniaki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

file1289489164

Na patelni dusimy mięso mielone, potem podsmażamy je delikatnie zposiekaną czerwoną papryką,cebulką, kawałkami cukinii. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem.

Tak przygotowany farsz nakładamy łyżką na plastry z podgotowanych wcześniej ziemniaków.

Na wierzch nakładamy plaster żółtego sera- może być taki w plastrach jak np. Hochland.

Pieczemy w piekarniku lub prodiżu.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...