Pilaw z wątróbek

10 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Troszkę inny przepis na pilaw, tym razem z wątróbek, najsmaczniejsza z surówką

– 40 dag wątróbek z drobiu
– 3 cebule
– 30 dag ryżu
– 1/2 szklanki wywaru z warzyw
– 5 łyżek oleju
– 5 łyżek startego żółtego sera
– sól, pieprz

Wątróbki oczyścić, umyć i drobno posiekać, cebule obrać, posiekać razem z wątróbką, podsmażyć na oleju, ryż opłukać na sicie i dodać do wątróbek, zalać wywarem z warzyw, doprawić solą i pieprzem, dusić około 30 minut, gotową gorącą jeszcze potrawe posypać żółtym serem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...