Dorsz w porach w musztardzie

5 sierpnia 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 średniej wielkości pory
2 dag masła
5 dag mąki
400 ml bulionu
250 ml mleka
2 łyżki musztardy plus jedna łyżka z cała gorczycą
sól, pieprz
40 dag makaronu wstążki
80 dag filetów z dorsza
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju
cytryna do dekoracji

Pory pociąć w cienkie plasterki, w garnku rozgrzać masło, wrzucić pory i podsmażyć. Oprószyć je połową mąki, zasmażyć. Dolać bulion i mleko, mieszając gotować przez minutę. Dodać oba rodzaje musztardy, sos przyprawić do smaku. Ugotować makaron.
Filety z dorsza opłukać i osuszyć, podzielić na 8 kawałków. Rybę posypać solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć pozostałą mąką. Na patelni mocno rozgrzać olej, usmażyć rybę na złoty kolor. Makaron wymieszać z porami i sosem, rozłożyć na talerzach, na nich położyć kawałki ryby, udekorować. Pycha!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺