Sałatka z tuńczyka i jarzynami

6 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki ( z obiadu )
  • 1 średniej wielkości ugotowana marchewka ( z zupy )
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 nie duże korniszony
  • 1 puszka tuńczyka w oleju ( w kawałkach )
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • Sos sałatkowy ,,Koperkowo-ziołowy” do smaku
  • grubo mielony czarny pieprz do smaku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

file1286363636

Ziemniaki i korniszony pokroić w pół plasterki , marchew w plasterki, cebulę w cienkie ,, piórka. Tuńczyka odsączyć ( olej zlać do miseczki ) i rozdrobnić widelcem. Wymieszać olej od tuńczyka z majonezem i doprawić go do smaku pieprzem i sosem sałatkowym .Polać sałatkę sosem , posypać natką i delikatnie wymieszać . Zostawić w lodówce na godzinę by smaki się zmieszały.