składniki:
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- pęczek rzodkiewki *pęczek natki pietruszki
- sól
Na sos musztardowy:
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka wody
Ziemniaki ugotować, uważając żeby się nie rozgotowały, pokroić na małe kawałki.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekać. Musztardę energicznie wymieszać z wodą, dodać majonez, utrzeć na jednolita masę. Ziemniaki, rzodkiewkę, natkę wymieszać delikatnie z sosem musztardowym.
 
         
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    


 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          