Pieczone pierogi

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Ciasto na pierogi:
30 dag mąki
15 dag masła
1 jajko
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól
Farsz:
5 dag suszonych grzybów
cebula
1 łyżka masła
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 jaja gotowane na twardo
Vegeta

1 surowe jajo
file1286200718
Sposób przygotowania:

Do mąki dodać, masło, jajko, śmietanę i sól. Dokładnie wyrobić ciasto i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Namoczone grzyby zagotować w niewielkiej ilości wody a następnie drobno posiekać. Posiekaną drobno cebulę zeszklić na maśle, dodać grzyby, Vegetę i chwilę dusić. Do ostudzonych grzybów dodać posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojone jajka na twardo, bułkę tartą i wymieszać wszystko z surowym jajkiem. Po rozwałkowaniu ciasta wycinać szklanką krążki, napełniać farszem, dokładnie skleić brzegi, układać na posmarowanej tłuszczem blasze. Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.

www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Moje dziecko ma depresję ?
Depresja u dzieci, podobnie jak u dorosłych, wiąże się z długotrwałym obniżeniem nastroju. W przeciwieństwie...
sny erotyczne
Często sny erotyczne nie są bezpośrednio związane z rzeczywistymi pragnieniami seksualnymi, lecz stanowią odzwierciedlenie...
Jak rozciągnąć buty?
Na początek najprostsza domowa metoda, czyli wypychanie butów skarpetami, zwiniętymi kawałkami materiałów lub też...
Naczyniak
Naczyniaki to niezłośliwe nowotwory wywodzące się z drobnych naczyń krwionośnych, tzw. włośniczek. Dochodzi...