Mini pizze ziemniaczane

30 września 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
5  dużych ziemniaków
10 plasterków żółtego sera
3 pomidory
1 garstka szczypiorku
1 łyżka oliwy z oliwek lub masła
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć,  ugotować w mundurkach na pół miękko w osolonej wodzie  . Po ugotowaniu ostudzić i przekroić wzdłuż na połówki. Każdą połówkę posolić i popieprzyć  lekko skropić oliwą z oliwek lub posmarować masłem ,  położyć plaster żółtego sera, plaster pomidora i posypać pokrojonym  szczypiorkiem, ponownie  przyprawić  solą i pieprzem. Blachę wysmarować oliwą położyć na niej  nasze pizze ziemniaczane i  wstawić do piekarnika.  Zapiekać  w  temp. 170 stopni około 15 min. aż ser się rozpuści. Podawać z dipem jogurtowym.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz