Ziemniaki faszerowane pieczarkami

30 września 2010, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kilka dużych ziemniaków

1/2 kg pieczarek

jajko

cebula

sól,pieprz

Cebulę siekamy w kostkę,podsmażamy na patelni. Pieczarki szatkujemy lub ścieramy na tarce, dodajemy do cebuli,smażymy aż odparują. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy przestygną dodajemy jajko, aby farsz lepiej się trzymał. Ziemniaki obieramy, wydrążamy jak najwięcej miąższu ze środa i napełniamy farszem. Układamy w garnku na stojąco aby farsz nie wypłynął,zalewamy wodą do 2/3 wysokości i gotujemy do miękkości.

file1285842329



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺