Domowe nie tylko z nazwy

28 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Aromatyczne, lekkie i tak kruche, że rozpływają się w ustach – prosta definicja herbatników idealnych. By mogły cieszyć podniebienia smakoszy, potrzebna jest tradycyjna receptura, wysokiej jakości składniki i… odrobina uczucia dodana do samego procesu produkcji. Kto ma to wszystko?

Ulubione smakołyki to te  przygotowane samodzielnie, ale nie zawsze wystarcza czasu na celebrowanie własnych wypieków – tak najczęściej odpowiadają nasi rodacy zapytani o preferencje związane z wyborem słodkich przekąsek. Remedium na taki stan rzeczy są ciastka pieczone wedle domowych receptur, z zachowaniem najdrobniejszych detali gwarantujących niepowtarzalny smak. Tym samym przedstawiamy Domowe Herbatniki z Cukrem marki Delic-Pol.
Domowe to klasyczne kruche ciasteczka, delikatnie obsypane cukrem. Wyjętych z opakowania, kuszących maślanym aromatem, nie sposób odróżnić od babcinych wypieków, za którymi przepadają kolejne pokolenia smakoszy. Zresztą już na pierwszy rzut oka herbatniki z Delic-Polu nawiązują do tradycji domowych wypieków:
kraciasta paczuszka wygląda jak właśnie przeniesiona z babcinej spiżarni. Gdy pojawia się w zasięgu wzroku, pytanie nie brzmi: Czy zjeść?, tylko: Ile?