Sos avocado

Avatar photo
28 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Podawać do chudego mięsa lub ryb.

Składniki: 2 avocado, 1 cytryna, sól, pieprz, 50 g kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka masła, 1 cebula. 1/8 l czerwonego wina, 1/8 l bulionu mięsnego lub warzywnego, 1 pęczek pietruszki.

Przygotowanie: avocado przekroić, usunąć pestki, obrać , pokroić w paseczki i skropić cytryną. Miąższ pokroić w kostkę i posypać pieprzem. Kostki avocado zmiksować, wymieszać ze śmietaną i posolić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do niej mus z avocado, dolać wino i bulion i przez chwilę pogotować. Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Podawać na zimno lub na gorąco.

file1285665021



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....