Pstrąg z warzywami

Avatar photo
6 stycznia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1) 4 pstrągi wypatroszone
2) pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
3) 3 jajka
4) 5 dag masła
5) łyżka natki pietruszki posiekanej
6) sól, pieprz, ziele angielskie

Rybę oczyść, umyj, odetnij łeb, usuń płetwy i ości, poporcuj, posól.
Włoszczyznę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, na dno naczynia żaroodpornego ułóż połowę masła pokrojonego w piórka, posyp włoszczyzną, dodaj przyprawy, na akiej „kołderce” połóż rybę. Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika 180 C na około 35 minut. Co jakiś czas rybe polewaj stopionym masłem. Ugotuj jaja na twardo, pokrój w kostkę. Gotowa upieczoną rybę posyp jajkami i natką pietruszki. Można serwować z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem .

 



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.