Ziemniaczane ragout z fasolą

27 września 2010,
dodał: jorunn2010
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 5 dużych ziemniaków
– 3 cebule
– 3 łyżki masła
– puszka fasoli (może być biała lub czerwona)
– szklanka przecieru lub soku pomidorowego
– 200 g cienkiej kiełbasy
– łyżka kolendry
– łyżeczka pieprzu kajeńskiego
– łyżeczka curry
– sól

Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle w głębokiej patelni lub rondlu. Ziemniaki obrać i pokroić w drobniutką kostkę, dodać do cebuli, obficie posypać solą. Zalać sokiem lub przecierem pomidorowym. Na osobnej patelni usmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę, posypując kolendrą, curry i pieprzem kajeńskim. Zarumienioną kiełbasę oraz fasolę bez zalewy dodać do ragout. Pomieszać, gotować tak długo, aż ziemniaki będą całkiem miękkie. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...