Ziemniaki faszerowane kurkami

25 września 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

duże ziemniaki
kurki
cebula
tarta bułka
olej
wegeta
pieprz
Przygotowanie:
Kurki przebrać, pokroić drobno, usmażyć na oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą. Przyprawić wegetą i pieprzem. Na końcu dodać łyżeczkę tartej bułki. Następnie ziemniaki obrać, przekroić na połowę, wydrążyć jak najwięcej ze środka i nałożyć farsz. Ułożyć w płaskim rondlu. Podlać wodą, wrzucić połówkę kostki rosołowej lub łyżeczkę wegety. Gotować na wolnym ogniu, aby farsz nie wypłynął.

file1285447100



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...