Duszone grzyby z papryką i cebulą

3 sierpnia 2017, dodał: katasia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– kg ugotowanych grzybów (grzyby najlepiej doprowadzić do wrzenia odlać wodę i jeszcze raz zalać wodą i ugotować)
– 1/2 kg cebuli
– 3/4 szklanki oleju
– 4 łyżki cukru
– 4 łyżki koncentratu pomidorowego
– 4 łyżki octu
– 3 czerwone papryki
– sól, pieprz

W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulkę pokrojoną w półtalarki, zeszklić na oleju około 5 minut. Dodać do cebuli paprykę pokrojoną w paseczki – dusić razem około 5 minut. Dodać grzyby, dusić około 5 minut z cukrem, octem, koncentratem, wymieszać razem i wlać do garnka ciągle mieszając i dusić około 10 minut. Słoiki robimy tak: do zimnej wody (do poziomu 3/4 wysokości  słoika)  wkładamy słoiki pełne grzybowej potrawy, i gotujemy na wolnym gazie 10 minut, potem wyjmujemy i kładziemy na pokrętce dnem do dołu.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺