Sos orzechowo-żółtkowy – znakomity do sałaty

11 września 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 żółtka (ugotowane na twardo)

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka wody mineralnej

1 łyżeczka octu winnego

sól, pieprz

ulubiona mieszanka przyprawowa (u mnie była to mieszanka ziół w młynku: bazylia, por, papryka słodka, czosnek, natka pietruszki)

garstka orzeszków ziemnych

Wykonanie:

Żółtka ucieramy z oliwą, dodajemy wodę, ocet, orzeszki. Przyprawiamy do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...