Creme Fraiche

10 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Sos śmietanowy często używany w kuchni francuskiej jako dodatek do potraw, deserów lub do tostów z dżemem.

250 ml śmietanki 36 % wymieszać z 250 ml śmietany 18 % w równych proporcjach. Zostawić w misce w temp. pokojowej na 24 h, przykrytej folią. Ten delikatny krem można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 14 dni!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...