Krokiety ze słodką kapustą

1 sierpnia 2013, dodał: Isia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka włoskiej lub słodkiej kapusty
– 25 dag boczku
– duża cebula
– 3 łyżki oliwy
– 3 łyżki smalcu
– 4 ugotowane ziemniaki
– jajko
– mąka i bułka tarta
– kostka bulionu
– pieprz, sól

Ugotować kapustę przekrojoną na 4 części z dodatkiem kostki bulionowej. Potem odcedzić, odcisnąć i wraz z posiekana cebulą przesmażyć na masełku, zemleć razem z boczkiem. Wymieszać powstałą masę z jajem i przepuszczonymi przez praskę ziemniakami, doprawić do smaku. Formować w zwilżonych rękach podłużne krokiety, lekko obtaczać w mące i bułce, smażyć z obu stron. Idealnie pasują do mięs i ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.