Sos z pietruszką i orzeszkami

Avatar photo
1 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do duszonej ryby, fondue z mięsa, surówek z warzyw oraz do makaronu.

Składniki: 4 łyzki niesolonych orzeszków ziemnych, 100 g natki pietruszki, sok z 1 cytryny, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 łyżeczki płynnego miodu, 2 łyżeczki sosu tabasco (zielonego), 2 łyżeczki ostrej musztardy, zmielony pieprz, 200 ml oleju słonecznikowego.

Przygotowanie: orzechy zmiksować i utrzeć. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać listki. Sok z cytryny, sos sojowy, miód, tabasco i musztardę ubić w mikserze. Przyprawić pieprzem. Do masy dodać orzeszki i natkę. Wszystko wymieszać. Cienkim strumieniem lać olej i mieszać mikserem.

file1283365333



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...