Sos hiszpański Aioli

19 sierpnia 2010,
dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 ząbki czosnku,
2 żółtka,
1/4 l oleju,
2 łyżki musztardy Dijon,
łyżka soku z cytryny,
sól,
pieprz,
cukier

Przyrządzenie:

Czosnek rozetrzeć ze solą na miazgę. Dodać żółtka, musztardę, sok z cytryny, cukier i pieprz. Mieszając energicznie trzepaczką, wlewać cienkim strumieniem lub łyżeczką  olej, aż do uzyskania puszystego majonezu. Świetny dodatek do kanapek, jaj na twardo, sałatek itp.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...