Konkurs jesienny z Bon-appetit.pl – wyniki!
Serdecznie dziękujemy za tak liczny udział w konkursie jesiennym z Bon-appetit.pl. Do wygrania była 1 dniowa dieta pudełkowa dla 3 osób!
Po burzliwych i intensywnych naradach w redakcji postanowiliśmy wyłonić 3 smakoszy, do których trafia pyszne dania dietetyczne od Bon-Appetit! Oto autorzy nagrodzonych komentarzy:
Małgorzata Gryszel
Dzieciństwo spędziłam u Babci, w ogrodzie której, dosłownie wszędzie, rósł szczaw. Babcia twierdziła, że nie wie skąd go tak dużo, ale pewnie dlatego, że sam się rozsiewa. W związku z tym zupa szczawiowa była zupą „mego dzieciństwa”. Od tego czasu minęło sporo czasu i muszę przyznać, że właściwie nie pamiętam kiedy ostatnio ją jadłam, chyba w podstawówce… Dlatego gdy zobaczyłam w diecie Bon-Appetit Zupę szczawiową z gotowanym jajkiem i grzankami, przypomniały mi się wszystkie najcudowniejsze wspomnienia z dzieciństwa, i bardzo chciałabym ją spróbować. Pozdrawiam.
monikalo….
Chciałabym skosztować FIT jesienne tiramisu z prażonymi jabłkami w cynamonie na bezglutenowym biszkopcie. Nakarmi ono moje zmysły i ciało. Dzięki niemu poczuję się w raju tu na ziemi i będę lekka w tańcu niczym tańczące na wietrze kolorowe jesienne listki. Tiramisu „odziane” w prażone jabłka, „malowane” zmysłowym cynamonem na lekkim jak obłok biszkopcie sprawi, że stanę się jednym wielkim afrodyzjakiem pełnym słodkich endorfin. Dzięki temu deserowi poczuję smak jesiennej magii, zapach sadu, egzotykę cynamonu, lekkość bytu, bezglutenową poezję. Moje kubki smakowe otulą się jesienną rozkoszą pełną słodkiej i najpyszniejszej na świecie przyjemności. Ten przysmak ze wspaniałej diety Bon- Appetit to moje zmysłowe marzenie, pełne eterycznego smaku, uwodzicielskiego zapachu. To po prostu mój styl życia.
ARTUR
Z przysmaków cateringu Bon-Appetit zdecydowanie chciałbym spróbować sernik dyniowy. Jestem ogromnych łasuchem i na mojej mapie miejsc z fit słodkościami zawsze jest jakieś miejsce gdzie serwują coś z dynią. Jest to fajne połączenie i od zawsze jak pomarańcze kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem to dynia i goździki z okresem jesiennym.
Dodatkowo jestem smakoszem gruszki. Niestety nie może ona gościć zbyt często na moim talerzu z racji przypadłości jaką mam- cukrzyca typu 1.
Jednakże mam słabość do tego owocu.
Ostatnio jadłem fajną sałatkę, gdzie występowała gruszka i była to zdecydowanie nr 1 sałatka jaką jadłem w swoim życiu (mamo przepraszam! :-)
I stąd chciałbym skosztować sałatkę z kozim serem i marynowaną gruszką z włoskimi orzechami i sosem musztardowo-miodowym. Brzmi bardzo wykwintnie.
nasze gratulacje! Z laureatami redakcja skontaktuje się osobiście w celu ustalenia rodzaju diety.
Bon-Appetit Dieta Pudełkowa zaskoczy Cię smakiem i jakością.
Zestawy nigdy nie są nudne, nad czym czuwa doświadczony zespół kucharzy. Posiłki są planowane, przygotowywane i hermetycznie pakowane w Restauracji Gościniec Dworski w Ropie.