Dip z karczochów

17 sierpnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 mrożone serca karczochów
1/2 szklanki świeżej pietruszki
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
1/4 szklanki tartego parmezanu
1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Rozmrozić karczochy w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją. Karczochy, pietruszkę i czosnek zmiksować dokładnie. Dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Dodać majonez, śmietanę, parmezan i sól. Przelać do miski, wymieszać. Podawać z krakersami i warzywami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...