Dip paprykowy

17 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 średni ząbek czosnku, obrany
1 pojemnik serka homogenizowanego o obniżonej zawartości tłuszczu
1 opakowanie palonej czerwonej papryki
2 średnie i osuszone dymki z cybuchem,
2 łyżki świeżego soku z cytryny
3/4 łyżeczki kminku

Przygotowanie:
Czosnek i szczypiorek dokładnie zmiksować. Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski, przykryć i przechowywać w lodówce. Nadaje się do spożycia do 3 dni od przygotowania. Idealny do mięs, kiełbasy, krakersów i ziemniaków smażonych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....