Serek czekoladowy Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

20 października 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kto powiedział, że wszystkie deserowe przekąski są niezdrowe? Serek czekoladowy Czarnocin to najwyższej jakości nabiał z prawdziwą, belgijską czekoladą – doskonale smakuje jako samodzielna przekąska oraz jako składnik deserów. Do opakowania dodano praktyczną, składaną łyżeczkę, dzięki której nie musimy odwlekać chwili, w której będziemy mogli wreszcie spróbować serka… Możemy to zrobić od razu.

Serek czekoladowy Czarnocin wyprodukowano na bazie świeżego, najwyższej jakości mleka. Ma niepowtarzalny, głęboko czekoladowy smak pochodzący z prawdziwej, belgijskiej czekolady – stanowi ona aż 13% składu serka.

Serek będzie świetną przekąską dla smakosza w każdym wieku – można go zabrać do szkoły jako drugie śniadanie, jako deser do biura. Doskonale smakuje skomponowany z ulubionymi owocami lub w naleśnikach i na omletach. Oczywiście, sam w sobie także jest doskonałą, słodką przekąską. Dla naszej wygody do opakowania dołączono składaną łyżeczkę, więc nie musimy się zastanawiać: jak my to zjemy w miejscu, gdzie zastawy stołowej brak.

Serek czekoladowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.

Uwaga! W konkursie Good Cheese 2020 w kategorii serek na deser serek czekoladowy zdobył brązowy medal.

Konkurs ten,  to niezależna ocena polskich serów przez przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Szefowie kuchni oceniają zgłoszone produkty nie widząc ich opakowań oraz nie znając producentów. Liczy się tylko jakość produktu, jego smak i walory kulinarne.

Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród  miało miejsce podczas gali Polskiego Kongresu Serowarskiego.

Część dochodu z każdego opakowania tego serka wędruje do łódzkiej Fundacji Gajusz opiekującej się dziećmi chorymi i opuszczonymi.

Do czego?

Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania, do nadzienia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 197 kcal (826 kJ)

Tłuszcz: 10,0 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g

Węglowodany: 17,1 g

W tym cukry: 17,1 g

Białko: 9,7 g

Sól: 0,07 g

Opakowanie: kubeczek 125 g (cena ok. 2,60 zł)

***

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz