Spaghetti al pomidoro (pomodoro)

7 maja 2018, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 80 dag świeżych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek bazylii
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, przekroić  na połówki, usunąć  nasiona, a miąższ pokroić w małe kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać pomidory i smażyć około pięciu minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wrzucić do pomidorów i gotować na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż odparuje większość płynu i sos nieco zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i dodać do sosu. Całość podgrzać i dokładnie wymieszać. Przełożyć  na talerze i udekorować listkami bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...