Cienkie naleśniki biszkoptowe bez jajek z budyniem

11 maja 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Naleśniki lubi większość z nas, najczęściej serwujemy je w wersji na słodko z cukrem, dżemem, powidłami, serem lub czekoladowym sosem. Jeden składniki w tym przepisie, powoduje, że naleśniki są wyjątkowo delikatne smaku, puszyste, a na dodatek nie potrzebujesz jajek aby je wykonać.

naleśniki

składniki:

  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 2 %
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1/3 szklanki oleju np. rzepakowego lub słonecznikowego
  • 3 łyżki cukru

ulubione dodatki np: owoce, dżem ser do nadziania naleśników

 

  • Zmiksować razem budynie, mleko, wodę gazowaną, mąkę i cukier, pod koniec miksowania dodać olej.
  •  Nakładać chochelką niezbyt dużą ilość ciasta na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.

smacznego!