Tort kolorowy (przepis bezglutenowy)

8 lipca 2010,
dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 budynie wiśniowe
  • 2 kisiele wiśniowe
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru + cukier waniliowy
  • 4 jajka

Sposób wykonania:
Jajka ubić z cukrem na parze do momentu aż masa zrobi się gęsta. Zdjąć z naczynia i dalej ubijać do wystudzenia. Kisiele i budynie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przesiać przez sito i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Piec ok pół godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.