Leczo z cukinią i kiełbasą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
– 3 papryki (dwie czerwone, jedna żółta)
– 1 mała cukinia (ok. 20 cm długości)
– ok. 200 g kiełbasy – u mnie najczęściej krakowska
– 2 cebule
– 4 pomidory
– mały koncentrat pomidorowy
– pieprz, sól, papryka słodka wg uznania
Przygotowanie:
Obrać cebulę, pokroić w kostkę razem z cukinią i kiełbasą. Podsmażyć krótko na rozgrzanej patelni.Obrać i pokroić paprykę w wąskie paski lub kwadratowe kawałki, wg gustu. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Wrzucić do rondla dodając podsmażone składniki z patelni. Podgrzewać powoli, aż zacznie się dusić, trzymać na ogniu ok. 15-20 minut. Na koniec doprawić.