Karminowy szyk

Avatar photo
7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Karminowy szyk – buraczki z gruszką

Składniki:
50 g orzechów włoskich
200 g posiekanej mieszanej sałaty
225 g buraków (2-3 średniej wielkości), ugotowanych i pokrojonych
2 gruszki, obrane, pokrojone
Dressing:
1/2 szklanki soku z ananasa
2 łyżki imbiru
3 łyżki białego octu balsamicznego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka cukru
1/3 szklanki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Sałaty ułożyć na półmisku. Ugotowane buraki pokroić na małe cienkie paseczki (zapałki). Obrać gruszki i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć plastry gruszki na burakach. Posypać garścią posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać składniki sosu (można umieść wszystkie składniki w blenderze) i polać sałatkę.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.