Kolorowa impresja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki octu winnego
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka chili
5 łyżek oliwy z oliwek
1 marchewka
2 łodygi selera
1/2 pęczka szczypioru
1/2 szklanki kapusty
1/2 czerwonej papryki
1/2 szklanki kiełków fasoli
3 łyżki świeżych liści kolendry
3 łyżki nasion sezamu
1 łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki octu winnego
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka chili
5 łyżek oliwy z oliwek
1 marchewka
2 łodygi selera
1/2 pęczka szczypioru
1/2 szklanki kapusty
1/2 czerwonej papryki
1/2 szklanki kiełków fasoli
3 łyżki świeżych liści kolendry
3 łyżki nasion sezamu
Przygotowanie:
W średniej wielkości misce wymieszać olej sezamowy, ocet, sos sojowy, chili i oliwę. Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 min. do lodówki. Można udekorować sezamem lub orzeszkami ziemnymi.
W średniej wielkości misce wymieszać olej sezamowy, ocet, sos sojowy, chili i oliwę. Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 min. do lodówki. Można udekorować sezamem lub orzeszkami ziemnymi.