Kończą się nam już zapasy zdrowych warzyw, a te dostępne w sklepach wyglądają już coraz bardziej sztucznie. Sezon na kiełki czas rozpocząć! Pyszne, chrupiące, niekiedy pikantne, pachnące – kiełki są idealne do sałatek, kanapek, dań głównych, zup, koktajli i past. Można nimi posypać pizzę i tortillę, risotto i kaszotto. Tylko jak je wygodnie wyhodować?
Każdy kto chce zacząć przygodę z kiełkami rzodkiewki, brokuła, lucerny czy fasoli, może sięgnąć po idealne rozwiązanie dla początkujących. To kiełkownica słoikowa! Nieduży okrągły słoik, w którym zmieści się porcja kiełków akurat na sporą sałatkę. Kiełkownica ma specjalnie zaprojektowany kształt, aby ustawiać ją pod kątem. Wtedy nasiona mają idealne warunki do kiełkowania.
Przepłukiwanie kiełków łatwe i wygodne
Kilka razy dziennie kiełki należy przepłukać. Nic prostszego! Po prostu nalewamy wodę przez nakrętkę z sitkiem do słoika, następnie wylewamy ją bez odkręcania. Wszystkie nasiona zostają w środku. Kiełkownicę można obsłużyć jedną ręką, przestawić gdziekolwiek w każdej chwili, bo nie zajmuje dużo miejsca. Takiej wygody nie oferuje żaden inny sposób na kiełki.
Po kiełkownice słoikowe i najlepsze nasiona na kiełki zapraszamy do sklepu internetowego na semini.pl. Wszystkiego zdrowego i smacznego!