Mizeria z truskawkami

Avatar photo
13 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Mizeria z truskawkami i serem pleśniowym

Składniki:
1 szklanka truskawek, 1 ogórek, kilka gałązek cytryny, mięta, sok z cytryny lub mięty, pieprz czarny, biały lub zielony, sól do smaku, 3-4 łyżki śmietany, 150 g sera pleśniowego, kilka listków sałaty.

Przygotowanie:
Truskawki umyć, ogórki pokroić w plasterki, a truskawki w plastry. Miętę umyć, wysuszyć i drobno posiekać. Pieprz grubo pokruszyć w moździerzu. W małym garnku, najlepiej z powłoką antyadhezyjną, wymieszać śmietanę i rozdrobniony ser, podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do momentu stopienia sera. W misce ułożyć kilka listków sałaty, wymieszać ogórek i truskawki. Polać sosem, posypać pieprzem i dodać kilka kawałków sera. Ozdobić posiekaną miętą.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.