Oskoła, czyli naturalny sok z brzozy

26 maja 2017, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Duża brzoza może wyprodukować nawet do 10 litrów soku w dwa dni. Zbiera się go poprzez precyzyjne nacięcia w korze drzew w okresie wczesnej wiosny. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że doskonałe, naturalne soki powstają nie tylko z owoców i warzyw, lecz także z drzew – warto dołączyć do stale rosnącego grona wielbicieli Oskoły i docenić jej niepowtarzalne walory.

 

Przede wszystkim sok z brzozy to oryginalny smak, który trudno porównać z czymkolwiek innym, może poza świeżym zapachem lasu i lekkim powiewem wiatru wśród liści drzew… Brzmi zachęcająco? I powinno, ponieważ wiosna jest najlepszym czasem aby zaprzyjaźnić się z oskołą. Po pierwsze dlatego, że sezon na zbieranie oskoły rozpoczyna się właśnie wczesną wiosną, a po drugie – coraz cieplejsze i bardziej słoneczne dni zachęcają do orzeźwienia, które zapewnia sok z brzozy. Oskoła Dary Lasu występuje w sześciu oryginalnych smakach, aby każdy mógł wybrać coś dla siebie – oprócz tradycyjnego soku z brzozy, możemy spróbować  oskoły bez cukru, a także oskoły z sokiem z cytryny, granatu, żurawiny lub dzikiej róży – wszystkie dostępne w poręcznych, szklanych butelkach o objętości 300 i 750 ml. Do obiadu, na majówkę lub na przerwę w pracy – w każdej sytuacji orzeźwiający smak Oskoły przeniesie naszą wyobraźnię do świata natury i pozwoli szybko się zregenerować i poczuć harmonię i jedność z przyrodą. Pijąc Oskołę korzystamy z najstarszych polskich tradycji – nasi przodkowie cenili ją już od stuleci. Warto więc przekonać się na własnej skórze w czym tkwi sekret jej smaku…

 

Cena: ok. 5 zł/ 300 ml.