Grillowane pomidory

17 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane pomidory

Składniki:
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
5 dużych pomidorów, przeciętych na pół w poprzek
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii
Przygotowanie:
Wymieszać czosnek z oliwą. Natrzeć mieszaniną (równomiernie) połówki pomidorów i posypać solą oraz pieprzem. Połówki pomidorów piec na grillu przez około 2 min. z każdej strony. Posypać równomiernie z bazylią. Podawać do dań mięsnych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Grillowane pomidory

  1. avatar Pinia pisze:

    jadłam kiedyś, ale bez bazylii, to naprawdę super dodatek do mięska

Dodaj komentarz