Diety idealne na wakacje

2 sierpnia 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wakacyjny czas skłania nas do zwrócenia większej uwagi na wygląd i sposób odżywiania. W końcu każda kobieta chciałaby prezentować się w kostiumie kąpielowym niczym rasowa modelka. Marzenia o szczupłej sylwetce pomogą nam spełnić diety idealne na wakacje.

e41dd9cb430e1d11b76f81ecb1817724_163331

Wakacyjne odchudzanie

Wiele kobiet przechodzi na dietę właśnie na wakacje. Powód jest prosty – pragnienie idealnego wyglądu w skąpych ubraniach i strojach kąpielowych. W pogoni za zgrabnym ciałem panie sięgają po wszelkie sposoby pozbycia się zbędnych kilogramów. Jednym z nich jest zmiana diety. Przejście na dietę nie zawsze jest łatwe, ale nasza determinacja oraz trzymanie się danych zasad żywienia rzeczywiście może zmienić nasz wygląd. Jak tego dokonać? Która dieta będzie najlepsza na wakacyjny czas?

Dieta owocowa – kolorowa dawka witamin

Latem znacznie częściej sięgamy po owoce, zwłaszcza te sezonowe, które pojawiają się w naszych ogródkach. Dieta oparta na owocach pozwala schudnąć nawet do kilku kilogramów. Co prawda nie jest to idealna forma odżywiania, dlatego nie powinniśmy stosować jej zbyt często. Składniki owoców pozwalają na pozbycie się toksyn z organizmu. Dostarczają cennych witamin i soli mineralnych. Osoby na diecie owocowej nie mogą pić alkoholu, kawy czy herbaty. Owoce poprawiają także stan cery, więc osoby zmęczone i zestresowane na pewno będą zadowolone z jej efektów, które można szybko zauważyć. Wystarczą dwa dni diety owocowej, by dostrzec różnicę w wyglądzie swojego ciała.

44

Dieta warzywno-zbożowa na płaski brzuch

Osoby, które marzą o lśniących włosach i mocnych paznokciach, powinny spróbować diety warzywno-zbożowej. Dieta tego typu korzystnie wpływa na pracę serca. To idealny sposób na zrzucenie tzw. oponki i uzyskanie płaskiego brzucha, który z pewnością będzie atrakcyjnie prezentował się w modnym bikini. Forma odchudzania przypomina nieco dietę śródziemnomorską, która opiera się na zdrowych kwasach tłuszczowych. Wielkim plusem jest różnorodność produktów diety, co pozwala na zaspokojenie głodu i duże pole manewru przy przygotowywaniu posiłków. Osoby chcące rozpocząć taką dietę, powinny wprowadzić do jadłospisu, pestki, makarony, oliwę, ciemne pieczywo, sałatę, ziemniaki oraz mięso. Dieta polega na ograniczeniu ilości posiłków, unikaniu cukru i komponowaniu posiłków ze zdrowych składników.

Dieta niskocukrowa na wyrównanie poziomu cukru we krwi

Dieta niskocukrowa należy do tych restrykcyjnych, ale pomoże obniżyć nam poziom cukru we krwi i wspomoże pracę pamięci. Cały sekret odchudzania tkwi w jedzeniu jak najmniejszej ilości przetworzonych produktów. Wybieramy więc owoce, warzywa i inne naturalne produkty żywnościowe. Dieta sprawdzi się u osób, które uwielbiają podjadać słodycze i nie mogą przez to zrzucić zbędnych kilogramów. Na początku diety, należy jeść tylko warzywa, stopniowo można wprowadzać do jadłospisu chude mięso, a następnie owoce. Sami wybieramy moment, kiedy przestajemy stosować dietę. Po jej zakończeniu warto wdrożyć w życie na stałe zdrowe nawyki żywieniowe, które pozwalają na podtrzymanie efektów diety niskocukrowej.

Dieta warzywno-nabiałowa na mocne i zdrowe kości

Ten rodzaj diety bardziej moglibyśmy określić jako zdrowy sposób żywienia, niż metodę na odchudzanie. Dieta jest polecana wszystkim, którzy chcą w zdrowy i bezpieczny sposób zadbać o swoją sylwetkę. W ciągu miesiąca na diecie tego typu możemy stracić 4 kilogramy. W jej menu znajdziemy niskokaloryczne produkty takie jak nabiał, warzywa, ryby oraz drób. Dieta warzywno-nabiałowa doskonale wzmacnia kości, więc będzie odpowiednim wyborem dla kobiet w okresie menopauzy.

Więcej informacji nt. diet znajdziesz na serwisie Menopauza.pl