Kolorowe szaszłyczki

13 maja 2010, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag piersi kurczaka
2 małe cukinie
2 papryki(żółta i czerwona)
20 małych pieczarek
4 średnie cebule
olej lub oliwa(5łyżek),musztarda (2łyżi),sos sojowy(kilka kropel)

przygotowanie:
Piersi kroimy w dużą  kostkę (2X2) i marynujemy w zalewie z sosu sojowego,oliwy i musztardy minimum 1 godzinkę.
Cukinie(nie obieramy) i cebulę kroimy w plastry,paprykę w kwadraty.
Nadziewamy na patyki kawałek mięsa,plaster cebuli,plaster cukinii ,kawałek papryki ,pieczarkę itd.
Z podanych składników wychodzi ok 10 szaszłyków.
Grilujemy ok 15 min.z każdej strony aż mięso sie zarumieni.
Zamiast piersi kurczaka możemy również użyć plasterków kiełbasy lub przyrządzić szaszłyczki bez mięsa.
Do szaszłyków polecam sałatkę :puszka fasoli czerwonej,słoik pieczarek marynowanych,natka pietruszki i odrobina oliwy do pokropienia sałatki.



FORUM - bieżące dyskusje

kąpiele - żele, płyny, olejki
Lubie żele do kapieli z Bielendy o owocowych nutach owocowa linię Body Coctail,...
Super cera bez zmarszczek
Na zmarszczki doskonałe sa kosmetyki z Bielendy linia Royal Rose z olejkiem z dzikiej róży
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Znakomite kosmetyki do pielęgnacji twarzy znalazłam w Biedronce z Bielendy linia Skin Academy solution
Naturalne kosmetyki
Z naturalnych kosmetyków świetne zamawiam w sklepie Pachnaca Kraina jak np mój ukochany Olejek...