Dodatki do mięs i serów Stovit

10 czerwca 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Masz czasem ochotę podelektować się chwilą? Tak po prostu, bez okazji i bez pośpiechu, z rodziną, przyjaciółmi lub z drugą połówką. Jest na to prosty i przyjemny sposób – zafunduj sobie i bliskim wieczór z wyszukanymi potrawami i przekonaj się, że nie musi to być wcale drogie ani trudne.

Co jest wyznacznikiem luksusu? Jakość, różnorodność, elegancja podania – po prostu wszystko, czym opisać można deskę smacznych serów! Podane wraz z dodatkami: Borówką, Żurawiną lub Jarzębiną Stovit, staną się przysmakiem, któremu trudno się oprzeć. Propozycja w sam raz na wieczór filmowy lub leniwe rozmowy o życiu. Deska serów pojawia się zazwyczaj w towarzystwie chłodnych napojów – lekkiego wina lub wody mineralnej z dodatkiem mięty­­­­ i limonki. To kusząca propozycja zwłaszcza na nadchodzące dni letnich upałów, kiedy nie mamy ochoty na ciepłe potrawy. Jeśli nie chcesz poprzestać na serach, oryginalne dodatki Stovit doskonale pasują także do mięs i wędlin. Wystarczy świeża, chrupiąca bagietka oraz kilka rodzajów ulubionych szynek, wędzonek i kiełbas, aby wraz z Żurawiną lub Borówką Stovit szybko wyczarować nieco bardziej sycącą przekąskę. Jeśli pierwszy raz sięgasz po Dodatki do mięs i serów od Stovitu, skorzystaj z krótkiego przewodnika po smakach:

Żurawina – komponuje się wybornie z mięsem czerwonym i większością serów, zwłaszcza Gouda, Chedddar i Edam. Wysoka zawartość żelaza czyni z niej produkt godny polecenia zwłaszcza w diecie wegetariańskiej.

premium_ZURAWINA_2014

Jarzębina – dodatek oryginalny i uniwersalny zarazem, doskonale podkreśli smak serów kozich i krowich oraz większości popularnych wędlin.

premium_JARZEBINA_2014

Czerwona borówka – słodki i lekki smak pasuje zwłaszcza do serów owczych, ale będzie też pasować do wędlin drobiowych i mięsa indyczego. Zawiera między innymi magnez oraz dużą dawkę witamin A i C.

premium_BOROWKA_2014

Więcej na: www.stovit.com.pl