Befsztyk z grilla z pomidorkami koktajlowymi

11 maja 2010, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

Moja ulubiona wersja z grilla:

składniki:

– 4 plastry polędwicy wołowej
– marynata: duża cytryna, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka winiaku, 3 łyżki oliwy,
– 10 pomidorków koktajlowych

Mięso wypłukać i osuszyć, przełozyć do naczynia, z cytryny wycisnąć sok, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, winiak, oliwę, pieprz i sól i wymieszać składniki. Powstałą marynatą natrzeć plastry mięsa, ponownie włożyć do miski, przykryć na 4 godziny i włożyć do lodówki. Następnie befsztyki osączyć z marynaty i grillować często smarując marynatą, pod koniec grillowania na tacce przypiekać pomidorki, które również można polać marynatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...