Mandarynkowa pekinka – surówka

9 maja 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybka , delikatna surówka o owocowym smaczku.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 szklanki cienko pokrojonej kapusty pekińskiej
  • 1 puszka ( 320 g ) mandarynek w lekkim syropie ( daję te z puszki a nie świeże bo są delikatne , słodkawe , malutkie- akurat do surówek czy deserów )
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki syropu od mandarynek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony
  • cukier

Kapustę lekko posolić i ugnieść by zmiękła .Wymieszać z odsączonymi mandarynkami .Olej zmieszać z syropem . Doprawić sokiem z cytryny , solą , pieprzem mielonym , cukrem .Polać kapustę .Dodać koper . Zmieszać i wstawić do lodówki na 30 minut .

file1273398547



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...