Biało w pieczarkach
Artykuł zewnętrzny
Poświątecznych improwizacji ciąg dalszy – czyli zagospodarowywanie tego co zostało .
Czas : 20 minut
Składniki :
- 2 porcje białej kiełbasy ( pieczonej , parzonej , smażonej lub gotowanej )
- 20 małych całych pieczarek
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju ( ja używam z pestek winogron lub słonecznikowy )
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć na nim na rumiano pieczarki .Przełożyć do garnka a na tłuszczu obsmażyć pokrojoną w kawałki kiełbasę . Dodać do pieczarek. Na patelnię wlać kilka łyżek wody i zagotować .Wlać do garnka . Chwilę dusić pieczarki z kiełbasą .
Podawać z ziemniakami z wody posypane pokrojoną natka pietruszki.