Ananas z sorbetem kokosowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
olej roślinny
1 ananas, obrany, pokrojony w poprzek na 4 grube plastry
2 łyżki miodu
1/8 łyżeczka pieprzu cayenne
1 kubek sorbetu kokosowego
1/4 szklanki świeżych liści mięty
olej roślinny
1 ananas, obrany, pokrojony w poprzek na 4 grube plastry
2 łyżki miodu
1/8 łyżeczka pieprzu cayenne
1 kubek sorbetu kokosowego
1/4 szklanki świeżych liści mięty
Przygotowanie:
Ruszt grilla dokładnie nasmarować olejem. W misce wymieszać ananasa z miodem i cayenne. Grillować owoce do koloru jasnobrązowego (do pojawienia się charakterystycznych znaków), od 10 do 15 min., obracając. Podawać z sorbetem kokosowym, udekorować miętą.
Ruszt grilla dokładnie nasmarować olejem. W misce wymieszać ananasa z miodem i cayenne. Grillować owoce do koloru jasnobrązowego (do pojawienia się charakterystycznych znaków), od 10 do 15 min., obracając. Podawać z sorbetem kokosowym, udekorować miętą.