Ananas z sorbetem kokosowym

7 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany ananas z sorbetem kokosowym
Składniki:
olej roślinny
1 ananas, obrany, pokrojony w poprzek na 4 grube plastry
2 łyżki miodu
1/8 łyżeczka pieprzu cayenne
1 kubek sorbetu kokosowego
1/4 szklanki świeżych liści mięty
Przygotowanie:
Ruszt grilla dokładnie nasmarować olejem. W misce wymieszać ananasa z miodem i cayenne. Grillować owoce do koloru jasnobrązowego (do pojawienia się charakterystycznych znaków), od 10 do 15 min., obracając. Podawać z sorbetem kokosowym, udekorować miętą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....