Duszone żeberka z cebulą

14 marca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
żeberka wieprzowe – 800 gramów
Gulasz Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
cebula – 2 sztuki
sól – 1 szczypta
pieprz – 1 szczypta
czerwona papryka – 1 szczypta
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny – 3 łyżki
pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
ząbek czosnku – 2 sztuki

1zol

Sposób przygotowania:
1. Sól, pieprz, czerwoną paprykę i posiekany czosnek wymieszaj razem. Powstałą marynatą oprósz oczyszczone z tłuszczu żeberka i odłóż w chłodne miejsce na około 30 – 40 minut.
2. Po tym czasie żeberka obsmaż z obu stron w garnku, w którym będziesz gotować potrawę.
3. Obsmażone żeberka przełóż na bok, na talerz. W tym samym garnku podsmaż cebule pokrojone w półplasterki, dodaj pomidory, 400ml wody oraz Gulasz Naturalnie smaczne Knorr dla idealnej gęstości sosu. Całość zagotuj.
4. Do gotującego się sosu włóż ponownie żeberka. Mięso duś pod przykryciem do miękkości około 1 godzinę. Gotowe żeberka podawaj z purre z ziemniaków.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...