Kurczak po hawajsku: grillowany kurczak z ananasem

21 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


Marynata:
1 opakowanie sosu typu Ranczo
1 szklanka soku ananasowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka sosu sojowego
Pozostałe:
6 filetów z piersi kurczaka
6 kawałków świeżego ananasa
6 kawałków ostrego białego sera Cheddar

Przygotowanie:

Marynata: Wymieszać wszystkie składniki w małej misce. Przelać marynatę do worka i włożyć filety z kurczaka. Szczelnie zamknąć i marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę. Rozgrzać grill, wyjąć kurczaka z marynaty i piec na ruszcie przez 5 do 6 min. na 1 stronie. Jednocześnie upiec ananasa – grillować 2 do 3 min. z każdej strony. Udekorować upieczone piersi jednym plasterkiem sera i grillować jeszcze 1 do 2 min. Podawać z grillowanym ananasem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...