Łososiowe Spedini

28 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowany łosoś z pomidorkami koktajlowymi

Składniki:
2 łyżeczki świeżego rozmarynu
2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin
2 goździki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka świeżo startej skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 filety z łososia, bez skórki i pokrojone w grubą kostkę
10 pomidorków koktajlowych

Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać rozmaryn, olej, czosnek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać łososia, i wymieszać w marynacie. Nadziewać na przemian z łososia i pomidory na patyczki szaszłykowe. Mocno skropić oliwą. Grillować obracając 4 do 6 min. łącznie. Podawać natychmiast.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz