Panierowane kąski indycze na sałatce

15 grudnia 2015,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dag filetu z indyka
  • 10 dag szpinaku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 dag sera feta
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka kopru
  • Sok z ½ limonki
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 4 łyżki bułki tartej (ze startej bułki grahamki)
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Papryka słodka mielona
  • Olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w dość szerokie, krótkie paski, a następnie dopraw solą, pieprzem czarnym mielonym i papryką słodką. Jajka rozmąć w talerzu, bułkę tartą wymieszaj z sezamem i siemieniem lnianym. Mięso zanurz w jajkach, następnie panieruj w bułce z ziarnami i usmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Odłóż na talerz.

W tym czasie umyj i osusz szpinak. Ułóż na dużym talerzu. Na nim połóż mięso, posyp całość odsączoną z zalewy kukurydzą. Ser feta zmiksuj z jogurtem, sokiem z limonki i pieprzem na gładki sos i polej nim sałatkę. Posyp danie posiekanym koperkiem.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....