Dip ziołowy do wędlin i dań z grilla

21 czerwca 2011, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* szklanka ketchupu pikantnego

* 4 łyżki majonezu

* 2 łyżki drobno posiekanych ziół (oregano, bazylia)

* kilka kropel sosu tabasco

* ząbek czosnku albo 1 mini kostka Knorr

Przygotowanie:

Gałązki świeżych ziół delikatnie płuczemy pod zimną wodą, odkładamy na sito do ocięknięcia i osuszenia. Ketchup łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku pieprzem oraz sosem tabasco – mieszamy. Zioła drobno siekamy i dodajemy do sosu . Na koniec wkruszamy kostę czosnku (lub wyciskamy 1 ząbek praską) i delikatnie mieszamy. Przekładamy sos do szklanej miseczki i podajemy na stół do przygotowanej karkóweczki wyjętej z grilla lub szaszłyków.

Smacznego

file1271849102



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...