Włoska sałatka ziemniaczana z zieloną fasolką szparagową

7 października 2019,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– ziemniaki młode – 8 sztuk
– Sos sałatkowy włoski Knorr – 1 opakowanie
– boczek wędzony w plastrach – 6 sztuk
– fasolka szparagowa zielona – 150 g
– pomidorki koktajlowe – 150 g
– ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
– musztarda sarepska – 1 łyżeczka
– natka pietruszki – 1 łyżeczka
– oliwa z oliwek – 3 łyżki
– pieprz czarny

Wloska salatka ziemniaczana z zielona fasolka

Sposób przygotowania:
1. Boczek rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiecz na chrupko w dobrze rozgrzanym piekarniku. W międzyczasie zrób aromatyczny sos sałatkowy – wymieszaj zawartość opakowania Sosu Knorr z zimną wodą, oliwą, musztardą i octem. Dodaj także posiekaną natkę pietruszki.
2. Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj je w łupinkach. Gdy będą miękkie, odcedź wodę i zostaw by wystygły. Kiedy będą zimne, obierz z łupin i pokrój w talarki.
3. Do miski wrzuć ziemniaki, przekrojone na połówki pomidorki, wcześniej oczyszczoną, ugotowaną i wystudzoną fasolkę szparagową oraz pocięty w mniejsze kawałki pieczony boczek. Polej sosem do sałatek i wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną świeżo mielonym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....